Új lendületet vesz a Reál

  • Dátum: 2012.02.28.

Két új központi raktár megnyitásával további piacbővítést és növekedést tervez a Reál.

Ünnepélyes keretek között nyitotta meg két új központi raktárházát a Reál Hungária Élelmiszer Kft. Budapesten és Pécsett.

A Budapesten a XI. ker. Kondorosi úton a volt Retro (Alfa) áruház helyén 6500 m2-en, Pécsett pedig a Megyeri úton lévő volt Interfruct áruház helyén 4200 m2-en megnyílt logisztikai központok fő feladata a területen lévő Reál Élelmiszer és ReálPONT üzletek ellátása mellett a független viszonteladó kiskereskedők, illetve egyéb vállalkozók C+C típusú kiszolgálása. Emellett a Reál központi irodája is a Kondorosi útra helyezte át székhelyét.

A raktárházak teljes élelmiszer és háztartási vegyi áru szortimenttel állnak viszonteladó partnereik rendelkezésére, emellett azonban a közeljövőben várható a lakosság felé történő nyitás is, aminek eredményeképpen a magán vásárlók is részesülhetnek a C+C nagyker nyújtotta (ár)előnyökből.

A két központi raktárház megnyitása azt is jelenti, hogy az ország középső és dél-dunántúli részén, mintegy hat megyét lefedve a Reál nem a tagvállalatain keresztül, hanem közvetlenül, saját raktárházaiból látja el az üzleteket.

•-      Egy központi logisztikai bázis kialakítását és saját raktárak elindítását már évek óta szükségesnek láttuk és terveztük. A fejlesztés megvalósításához a végső lökést a Reál egyik tulajdonos tagvállalatának 2011. decemberében történő kiválása adta meg - mondta Kujbus Tibor a Reál ügyvezetője.

Az új raktárházak indulásával, illetve a Reál központ közvetlen piacra lépésével a teljes Reál cégcsoport struktúrája egységesebbé válik, a piac ellátása és szervezése hatékonyabban tud működni, aminek eredménye reményeink szerint a csatlakozott üzletek forgalmának és jövedelmezősé-gének növekedésében fog testet ölteni.

A Magyarországon jelen lévő élelmiszer kiskereskedelmi vállalatok közül az 5. helyen álló Reál cégcsoport életében mérföldkőnek számít, hogy a Reál központ maga tényleges áruforgalommal is megjelent a kereskedelmi piacon.

A tulajdonosi kör koncentrálódásával a Reál cégcsoport tulajdonosi szerkezete egységesebbé, szervezete hatékonyabbá válik, kereskedelmi szempontból fegyelmezettebb és strukturáltabb munkát tud végezni.

•-      A központi raktárházak megnyitása közvetlenül is lehetővé teszi a központban dolgozó kollégák számára a konkrét piaci információk naprakész ismeretét, így a reakcióidők lerövidülésével, az azonnali reagálással a teljes hálózat hatékonysága javulhat - teszi hozzá Kujbus Tibor.

A következő tervezett fejlesztés az összes nagykereskedelmi raktárt összekötő egységes informatikai rendszer kiépítése, ami a jelenlegi két raktárban bevezetésre kerülő rendszer kiterjesztését jelenti a Reál többi regionális nagyker központjára vonatkozóan is.

A fejlesztések és egységesítések bevezetésétől a Reál az üzletek sokkal magasabb színvonalon történő ellátását, így további piaci növekedést remél.

Céginformáció

A Reál Hungária Élelmiszer Kft. 2001-ben kezdte meg működését. Az elmúlt években a többszöri belső tulajdonosi koncentrációt követően a kezdeti nyolc helyett jelenleg négytagú, 100%-ban magyar tulajdonosi kör kezében lévő hat tagvállalat jegyzi a céget.

A 2011. év forgalmi eredménye 367 Mrd forint, ez kb. 2%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A Reál Élelmiszer üzletek száma 2011-ben 620, míg a ReálPONT üzletek száma kb. 1700 volt.

A hálózat mintegy 1400 vállalkozást tömörít, az összes foglalkoztatott száma kb. 15 000 fő.

A két raktárház beindítása több százmillió forintos beruházást jelent, az induló árukészlet értéke közel egymilliárd forint, amit a Reál teljes egészében önerőből finanszírozott.

A beruházással a két telephelyen 80 új munkahely is létesült.

***

További információ:                       Reál Hungária Élelmiszer Kft.

                                                            Linczmayer Attila

                                                  marketing vezető

                                                  Tel.: 30/655-6847

                                                  E-mail:

Kapcsolódó anyagok:

« Vissza az előző oldalra